"Un projecte excepcional", així ho ha definit Alba Barnusell, regidora de cultura de Granollers, i així es presenta aquesta gran coproducció de 'La Flauta Màgica' de Mozart, produïda entre Teatre Auditori de Granollers, l'Associació Cultural de Granollers, l'Orquestra de Cambra de Granollers i la Societat Coral Amics de la Unió i amb la participació de l’Escola Salvador Espriu i la direcció escènica de Marta G. Otin. Tots ells han fet possible un espectacle que és "la suma de molts esforços", d'estrena el proper diumenge dia 30 de març i amb programació, els dos dies següents, destinada als centres escolars de la comarca. En total, es preveuen uns 2.000 espectadors, una xifra que dóna fe de l’excepcionalitat i de la grandesa del projecte cultural i educatiu endegat.
La recepció del Teatre Auditori de Granollers ha viscut aquest dimarts la presentació oficial de la producció, amb tots els agents implicats. El primer en parlar ha estat Josep Vila, director de la Societat Coral Amics de la Unió i responsable de la direcció artística, que ha volgut subratllar la importància del fet i la "gran feina feta al llarg de totes aquestes darreres setmanes". Des de la vessant musical, ha afirmat que el primer repte va ser triar l’obra, essent la popular 'La Flauta Màgica' l'escoliida. "Amb l’adaptació que vam fer de 'Hansel i Gretel' ens vam adonar que aquests tipus d’òperes adaptades al català encetaven una línia molt interessant a seguir", ha declarat mentre ha subratllat la feina feta per Albert Romaní, "autor d'una gran adaptació". "La grandesa de l'obra farà que en escena hi trobem tot un seguit de melodies molt reconeixibles, acompanyades per a l'ocasió d’un cor i d’un cantant professional, Toni Marsol, que interpreta el paper de Papageno".
La direcció musical i artística, però, no tindrien sentit sense l’altra gran pota de la funció, l’escola Salvador Espriu i tots els nens que participen a l’espectacle. En paraules de la professora de quart de primària del propi centre, "és una gran sort de ser part d’aquest gran projecte i haig de dir que estem molt agraïts que ens hagin escollit a nosaltres". També ha afegit la importància que té ser-hi, "ja que aquesta potser és l’única oportunitat que tindran els nens de ser un projecte col·lectiu com aquest". A banda de la professora de música, també han dit la seva en Roger i la Clàudia, dos dels nens participants. Per a en Roger, que fa de 'guardià', l’obra és "una oportunitat per poder créixer amb una gran recompensa final", i ha afegit que els nens que no han volgut ser-hi "s’ho perden". La Clàudia, una de les 'ratetes', ha destacat que "l’experiència ha estat molt bonica".
Jana Manzano Moreno
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada