dilluns, 17 de març del 2014

Tocats, i enfonsats? (0-1)

En la tarda d’ahir diumenge, el Girona FC que estrenava nou entrenador, Pablo Machín, va caure derrotat per la mínima després de dur el pes atacant durant tot el partit. Es va veure actitud i ganes, però va faltar precisió i sobretot, definició contra un rival directe com el Murcia. A més, Timor va fallar un penal quan encara el 0-0 imperava al marcador.

Alfredo Ortuño, a la imatge, no va poder perforar la porteria defensada per Casto. - www.Mundodeportivo.com

Des de bon començament es va veure que el Girona volia portar el pes del partit, no només hi havia tres punts en joc, sinó el mantenir vives les opcions per sortir de l’últim lloc de la taula classificatòria. A més, Pablo Machín s’estrenava com a nou tècnic del conjunt gironí però tampoc va introduir gaires canvis tàctics a l’equip. Ortuño, novament com a referent atacant, seguia la mateixa línia dels últims partits essent un mal de cap pels defenses rivals, a més Gerard Bordas ho intentava entrant per la banda esquerra. Arribaven les ocasions però no s’acabaven de materialitzar. D’altra banda, el Murcia intentava sortir al contraatac i la primera part va esdevenir un conjunt de pilotades amunt i avall sense gaire joc i ocasions. El primer temps es va tancar amb un 0-0 al marcador i un partit obert que podia decantar-se a qualsevol dels dos costats.

A la represa, cap dels dos equips va introduir canvis, però novament era el Girona qui semblava que tancava als murcians al seu terreny de joc. El conjunt gironí però, es toparia amb un àngel sota pals, Casto. El porter murcià rebutjava una i altre vegada qualsevol arribada blanc-i-vermella, fins al punt de desesperar Bordas i Ortuño en múltiples ocasions. El porter visitant va acabar d'amargar la tarda als gironins en aturar un penal ben llançat per Timor al minut 74 que va donar ales als murcians i per contra va acabar de deixar tocats als locals. En aquest punt del matx, el Murcia es va envalentir i també va saltar al terreny de joc un home clau, Malonga. L’atacant visitant, en un contraatac conduit per l’ex del Girona Albert Dorca, no va perdonar i va fer pujar el 0-1 al marcador (82’).
Sense gaire temps per reaccionar, el Girona encara va tenir la última a menys d’un minut de finalitzar l’encontre, però la pilota no va voler entrar i finalment els tres punts es van esfumar de l’estadi.

Amb la derrota d’aquest diumenge la salvació queda a 8 punts i la setmana vinent l’equip es desplaçarà a Gijón per enfrontar-se a l’Sporting. El partit es disputarà diumenge a les 17:00h.