dimarts, 11 de març del 2014

Derrota i destitució de Javi Lopez (4-0)

El Girona FC visitava la Nova Creu Alta amb necessitats patents de puntuar i endur-se els tres punts a terres gironines. El Sabadell rebia el Girona en tretzena posició i després de vèncer al Jaén per 0-1. El derbi català es presentava a priori, com un matx disputat i atractiu pels espectadors que el van seguir a l’estadi o per Esport 3.

Javi López va esgotar l’últim cartutx que li quedava en l’estrepitosa derrota d’aquest dissabte contra el Sabadell per un contundent 4-0. La gran novetat es trobava a la porteria, Jorge Palatsí debutava com a titular a la lliga per la lesió de Becerra i el jugador del filial, Andrés Díez, entrava a la convocatòria com a porter suplent.
Els primers compassos del partit van estar marcats per un Girona envalentit i ofensiu. Jandro portava la batuta ofensiva de l’equip i les ocasions no van tardar a arribar a peus d’Ortuño i de Gerard Bordas, però totes les arribades es van topar amb un Nauzet inspirat a la porteria sabadellenca. El Sabadell per la seva part, no es va tancar al darrere i va disputar la possessió de l’esfèrica i el domini del partit al conjunt gironí. Amb Gato i Collantes a les bandes i un Aníbal Zurdo com a referència atacant, el conjunt arlequinat va posar contra les cordes a Jorge Palatsí que en més d’una ocasió va veure com els pals allunyaven la pilota del fons de la xarxa. Quan semblava que el Sabadell desfaria l’empat, es va quedar amb 10 jugadors per l’expulsió de Carlos Hernández, això donava més esperances als gironins que amb superioritat numèrica es llançava a l’atac amb la intenció de posar-se per davant al marcador. Just abans del descans però, Collantes va avançar al conjunt arlequinat després d’una jugada de Gato, això va deixar tocats als de Javi López que van marxar al descans capcots i amb un 1-0 en contra.

Només començar la segona part, Aníbal posaria el 2-0 a favor del Sabadell (52’), fet que deixava encara més tocats als blanc-i-vermells. L’equip no semblava reaccionar i els canvis de Javi López no arribaven. Chus Herrero veuria la vermella i Aníbal, de penal, faria el 3-0 a favor dels locals (68’). Sense oportunitats pel Girona de donar la volta al marcador, Gato va posar el 4-0 al marcador deixant encara més enfonsats als gironins que ara es troben cuers i a 5 punts de la salvació després de la derrota. La nota positiva va ser el debut de Tato amb el Girona.

El diumenge el Girona va anunciar la destitució de Javi López com entrenador del conjunt gironí. L’escollit per fer reflotar el vaixell blanc-i-vermell serà Pablo Machín, ex del Numància. El proper partit del Girona FC serà contra el Múrcia a l’estadi de Montilivi, el diumenge vinent a les 5 de la tarda.