divendres, 21 de març del 2014

Un cowboy homòfob, un transvestit, i el SIDA

Texas, any 1987: el gran desconegut aterra als que semblen les seves úniques víctimes (homosexuals) i crea rebuig als més conservadors; aquest és el teló de fons de la història real que explica Dallas Buyers Club. El virus del SIDA no es coneixia tal i com es coneix ara, però els pocs avenços que es podien fer eren sovint amagats pel govern si els seus interessos econòmics perillaven. Ron Woodroof (Matthew McConaughey), un cowboy infectat pel virus, va deixar enrere els seus prejudicis en conèixer un transvestit (Jared Leto) que el va ajudar en la seva missió de lluitar contra aquells que li imposaven com havia de viure i quan havia de morir.
"McConaughey y Jared Leto ofrecen unas interpretaciones fantásticas en esta fascinante historia verídica, con la que sorprendentemente es fácil identificarse." Variety, una de les revistes culturals més prestigioses als Estats Units, elogia aquest film que ha portat a McConaughey a perdre 13 quilos i a Leto a transformar-se en una dona. No són simples transformacions físiques sinó un procés per expressar el caràcter de les persones reals que van protagonitzar el que es mostra a la pel·lícula: la fragilitat física dels malalts de SIDA, i la fragilitat emocional de viure en un país que no els escolta i els rebutja.

3 Oscar, 2 Globos d’or, i sis premis més avalen l’èxit de Dallas Buyers Club que, tot i ser una pel·lícula relativament de baix pressupost, ha aconseguit arribar a nombroses sales de cinema d’Espanya (segurament gràcies a estrenar-se després d’haver estat tant premiada). Aquest fet, i la promoció de la que hem anat parlant els últims mesos de Los Miércoles al Cine, poden fer aconseguir una bona recaptació per aquesta pel·lícula, la qual va tenir moltes dificultats abans de poder-se rodar però que ha aconseguit donar a conèixer una història que fa trenta anys no es volia escoltar.

Irene Coll Rabell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada