dilluns, 10 de març del 2014

Finestres al món

Des del passat 15 de gener i fins al 16 de juny, CaixaForum Girona emet diversos curtmetratges que parlen sobre la realitat d'alguns països en vies de desenvolupament. L'objectiu del centre és apropar aquesta realitat als visitants, que coneguin les adversitats que viuen els habitants i la valentia amb que les afronten.
Into the Shadows és un dels curtmetratges que es reprodueixen. Mitjançant vídeos i fotografies en blanc i negre, aquest curt explica i mostra les dificultats amb què es troben els immigrants africans quan travessen la frontera de Sud-Àfrica i arriben a Johannesburg per tal de tenir una vida millor. 
Passatge tracta del tràfic d'immigrants haitians. El curtmetratge es basa en la història d'un grup d'haitians que són transportats en un petit vaixell fins a un destí desconegut. Al llarg del viatge, però, es mostraran les dures condicions en què es troben els immigrants dins el vaixell i com són tractats. 
Assentaments informals ens apropa la història d'una escola a Israel. El breu documental explica el dia a dia dels setanta alumnes d'una escola feta amb fustes per tal d'esquivar la calor, quines dificultats troben per arribar a l’escola i com són els seus dies.

Així doncs, no podeu deixar passar l’oportunitat de conèixer com es viu en altres parts del món i en ple segle XXI.


Imatge del curt "Into the shadows".  www.ecufilmfestival.com

Beatriz Garcia Vivas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada