divendres, 14 de març del 2014

Xerrada “Igualtat de gènere al s. XXI: socialització preventiva de la violència masclista”



Aquesta tarda, a les 19:00, Patrícia Melgar, professora del Departament de Pedagogia de la Universitat de Girona i membre del Centre Especial de Recerca en Teories i Pràctiques Superadores de Desigualtats (CREA) de la Universitat de Barcelona, oferirà aquesta xerrada a Olot, dins el cicle de conferències organitzat per l’Institut d’Estudis Socials de la Garrotxa (IdESGA). 

A Can Trincheria d’Olot, Patricia Melgar farà la xerrada que organitzen IDESGA i l’Associació de Dones ALBA “Igualtat de gènere al s.XXI: socialització preventiva de la violència masclista”. Promet!
 
Patricia Melgar Alcantud és doctora en Pedagogia per la Universitat de Barcelona. Actualment és professora lectora al Departament de Pedagogia de la Universitat de Girona i membre del Centre de Recerca CREA (http://creaub.info/es/). Alhora, des de l’any 2008, també és tutora al Màster Oficial en Igualdad y género en el ámbito público y privado. Universitat Jaume I. I del Máster Universitario en Prevención e Intervención Psicológica en Problemas de Conducta en la Escuela a la Universitat Internacional de València. Les seves principals línees de recerca són socialització preventiva de la violència de gènere, gènere i educació, teoria de l’educació i educació superadora de desigualtats. Al voltant d’aquestes línees ha participat en nombroses recerques competitives tant autonòmiques com estatals. És editora de la Revista Géneros (http://www.hipatiapress.com/hpjournals/index.php/generos) i membre de l’Editorial Board de la revista Violence Against Women (http://vaw.sagepub.com/)

També ha realitzat diferents estades de recerques a Universitats estrangeres de reconegut prestigi per les seves aportacions als estudis de Gènere: Departament de Gender and Women’s Studies de la University of Wisconsin – Madison (2007). Center for Research on Violence against Women de la University of Kentucky (2013). The International Gender Studies de la University of Oxford (2013).

Per últim destacar la seva implicació en els moviments socials que treballen pels drets de les dones i, especialment, en la superació de la violència masclista. Sent la secretària de la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere (http://www.violenciadegenere.org/pcvg/index.php).


Romina Martí Cost

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada