dilluns, 3 de març del 2014

“Setmana de la dona” a la Casa de Cultura



En motiu del dia de la dona el proper 8 de març, des de la Casa e Cultura s’han organitzat diverses activitats on destaquen la figura femenina.
Sota el nom “Setmana de la dona”, els propers deis 4,5 i 6 de març es passaran diversos documentals i es representarà una obre de teatre.
El dimarts 4 es podran veure els documentals  “Carmelites al segle XXI” i “501” ambdós de Laia Fàbregas.
El primer són un recull de te testimonis de diverses carmelites descalces que hi ha al convent de Girona.  Les monges ens mostren com a través de la pregària i el recolliment es pot trobar la llibertat d’un mateix.
Pel que fa “501”, guanyador al Gaudí al millor curtmetratge al 2009, explica  com es va passar de la il·lusió i el repte a l’obrir-se la fàbrica Levi’s a La Selva, a la por i l’angoixa al seu tancament 23 anys més tard. És un relat de testimonis, on les dones que hi van treballar tenen un paper protagonista.
Els dos reportatges es podran veure a l’Aula Magna a les 20:00h, i en finalitzar-se hi haurà un col·loqui amb la directora Laia Fàbregues i alguns dels personatges principals.


El dimecres 5 es passarà “Benvingut a casa” de Ester Bertran i Anna Cañigueral. A partir de dues de les protagonistes, que decideixen donar a llum a casa seva, es recullen experiències de dones que han fet el mateix i de professionals que les han ajudat. Trencant tòpics sobre aquesta pràctica que es veu com a quelcom perillós i poc comú.
En acabar el film, es durà a terme un col·loqui amb les directores Ester Bertran i Anna Cañigueral.

Finalment, per tancar el cicle, el dijous 6 hi haurà la representació de “Donesss l’altra cara del mirall”, interpretada per la companyia de teatre Increixendo i dirigida per Rafel Nieto.  A partir de quatre monòlegs, es mostra el món de la dona i la realitat en l’àmbit social, personal i emocional de les protagonistes.  Es representarà a les 20:00h a l’Auditori Viader

Tots els actes són gratuïts exepte l’obre de teatre que té un cost de 5 euros. Per més informació www.casadecultura.cat












Marina Duocastella Sala



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada