dimecres, 19 de març del 2014

El secret de la vida eterna

Fins al 31 d'agost CaixaForum Girona ofereix l’exposició Mómies egípcies. El secret de la vida eterna. Amb la presentació dels tresors del Rijksmuseum Van Oudheden (Museu Nacional d'Antiguitats) de Leiden (Països Baixos), CaixaForum dóna l'oportunitat d'explorar els rituals sobre la mort i l'altra vida que es duien a terme a l'antic Egipte. Des d'estàtues a llibres i passant per amulets, joies, pedres gravades i màscares, objectes descoberts en tombes egípcies, el visitant descobrirà la fascinació dels antics egipcis per la vida després de la mort. També podrà comprovar com és una mòmia, la del sacerdot de Tebes Ankhhor que va viure cap al 650 aC. Al llarg del recorregut, a més a més, s’expliquen llegendes de diversos déus els quals estan representats en estàtues, els rituals que es feien quan algú moria, el procés de momificació, entre d’altres peculiaritats del món egipci en aquella època.
A tot això cal afegir que l’exposició compta amb una secció on s’expliquen les tècniques més modernes i menys invasives a l’hora d’estudiar un sarcòfag o treure dades d’una mòmia ja que aquestes aporten molta informació. Així, d’Ankhhor, mitjançant un TAC s’ha obtingut informació de la seva edat, anatomia i estat de salut.
Per tots aquests motius, Mómies egípcies. El secret de la vida eterna no només és una exposició destinada a experts en l’antic Egipte o en els seus rituals sinó que qualsevol curiós pot apropar-se i conèixer l’admiració dels antics egipcis per la mort i la vida que hi ha més enllà.
Cal recordar el cicle de conferències Desembolicant les mòmies egípcies. Una aproximació des de diverses perspectives. Cada dimarts a les 19h i fins l'u d'abril es durà a terme una conferència que tractarà alguna característica concreta de l'antic Egipte. Mitjançat el compte de Twitter i Facebook de l'assignatura s'anirà informant de les properes conferències.


Font: Obra Social "la Caixa"
Beatriz Garcia Vivas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada