diumenge, 16 de març del 2014

Toni Bou continua fent història


Aquest passat dissabte dia 15 es va disputar la penúltima prova puntuable pel campionat del món de Trial Indoor a Milà. Els organitzadors d’aquesta prova sempre fan una bona feina de muntatge, i tant pilots com públic, sempre estan orgullosos de poder gaudir del trial de Milà. L’edició d’aquest passat dissabte no ha estat l’excepció, i els italians han preparat un trial complicat, exigent, i alhora molt vistós per tot el públic italià.

Toni Bou, la llegenda del trial, n’ha estat el guanyador amb una avantatge abismal en vers el segon classificat. Bou ha superat fa poc el record de campionats del món obtinguts pels pilots Lampkin i Tarrés, però sembla que el de Piera no toca sostre. Acabada la competició i amb el 8è campionat del món a la butxaca a falta d’una prova, Bou ha fet la següent declaració: “Per mi els trials indoor són molt especials, ja ho he dit altres vegades, i guanyar el títol en aquesta modalitat és fantàstic. Ja en són vuit i seguiré lluitant per mantenir la motivació. No em vull parar aquí. Avui m’he sentit molt i molt bé des del primer moment, he començat molt agressiu i m’he sentit increïblement bé sobre la moto. Estic contentíssim per haver guanyat d’aquesta manera; i ara, amb aquest campionat a la butxaca toca treballar pel mundial a l’aire lliure, tenim molta feina per endavant però els resultats que obtenim són el millor estímul per afrontar-la.” (http://www.rfme.com/web/noticia/15887)

Albert Cabestany ha estat el segon classificat, i ha deixat a tota l’afició de Milà bocabadada amb el seu finíssim pilotatge; tot i els seus 33 anys d’edat, el pilot de Tarragona és el que més a prop està de Bou en els trials Indoor, i a Milà, o ha deixat ben clar. Cabestany continua segon a la classificació general del campionat i amb aquesta bona posició augment els punts de diferència amb el tercer classificat; si segueix amb aquesta línia, Cabestany és el màxim aspirant per adjudicar-se la plata de l’X-Trial 2014.

Adam Raga deixa clar que el seu mal inici del campionat s’havia d’arreglar i obté la tercera posició. El pilot de Gas Gas, ha realitzat unes bones fases classificatòries, i gràcies a la seva bona feina s’ha pogut col·locar a la final sense masses problemes. Cal dir que la seva gran actuació s’ha vist frenada per una punxada de roda que l’ha fet penalitzar més punts que Cabestany i allunyar-se de l’esperança de trepitjar el segons graó del podi. Acabada la competició, Raga ha fet la següent valoració:  “Estic content de com he pilotat fins al final. Ha anat tot bé, he fet una bona classificació i una bona semifinal. Però a la final, anant a zero, he punxat en una zona i he acabat amb 5 punts de penalització més que el meu rival, acabant tercer a la carrera. Aquesta tercera posició allunya les possibilitats del subcampionat, però sempre hi ha possibilitats perquè no deixaré de lluitar fins al final”. Amb aquesta tercera posició de Raga, són sis punts els que l’allunyen de Cabestany a la classificació general de l’X-Trial; d’aquesta manera, i com humilment apunta el pilot, és complicat atrapar a Cabestany, tot i que cal esperar a Oviedo i veure si les tornes canvien.

La primera posició fora del podi la ocupat el pilot revelació James Dabil, el qual és la tercera prova consecutiva que es col·loca un lloc per sota els graons de victòria. El pilot anglès ha mostrat una evolució destacable aquesta temporada en l’X-Trial, i tot apunta que si segueix aquests passos, l’any que ve sigui un aspirant al podi.

Passant a la cinquena posició, aquesta se l’ha adjudicat el pilot gironí Jeroni Fajardo, el qui ha estrenat el seu nou model de Beta durant la prova, però tot i tenir la motivació d’estrenar màquina nova no ha aconseguit fer-se un lloc amb els millors. Aquesta cinquena posició trasllada al pilot de Fornells al cinquè lloc de la general, amb una diferència de dos punts respectes Dabill.

Després de Fajardo, la resta de pilots han finalitzat un trial amb un grapat de penalitzacions on més d’una zona se’ls hi ha resistit. Les posicions han estat les següents: 6 Matteo Grattarola, 7 Takahisa Fujinami, 8 Jorge Casales, 9 Loris Gubian, i 10 Matteo Poli.

Apuntats els resultats, es pot apreciar que les coses estan interessants de cara a la última prova del campionat d’X-Trial a Oviedo. Per una banda tenim a un Toni Bou que ja és campió del món, el qual de ben segur que anirà a Oviedo a fer espectacle i a posar-se el públic a la butxaca; per altra banda, tenim a un Adam Raga que intentarà fer el possible per desbancar la segona posició de Cabestany, i per últim , Dabill i Fajardo es disputaran la cinquena posició.

Que ningú es perdi d’aquí dues setmanes l’última cita de l’X-Trial a Oviedo, on podrem veure quina en porta preparada l’imparable Toni Bou i les disputes per les posicions de podi!

Salut i Benzina.

 
 
MARC PRAT GARCIA

 

1 comentari: