dimarts, 18 de març del 2014

Finalitza amb èxit l’exposició d’Àlvar Suñol


El passat 15 de març va finalitzar l’exposició de pintura Àlvar Suñol, una antologia des del 1954-2014. Àlvar Suñol va néixer a Montgat. Format a Barcelona i amb gran fama internacional, ha viscut durant molts anys a París. Actualment resideix a l’Empordà. 
L’obra de l’artista català és basa en una temàtica que va des de natura morta fins a escenes de la seva vida quotidiana.
L’exposició estava dividida en dues parts, les obres més antigues (des del 1954 fins el 2008 aproximadament) i les pintures més recents (des del 2008 al 2013). En aquesta segona part, l’autor mostra una aproximació als seus interiors i revela algunes de les seves intimitats. Es podia observar com l’artista va anar canviant la temàtica fins a l’actualitat on, utilitzant sempre la pintura a l’oli, mostra escenes de l’últim estiu amb la família, on es poden apreciar petits detalls que mostren l’actualitat del país. Des de portades de diaris amb notícies destacades del moment, fins a pintures on hi apareixen elements tecnològics.
Seguint la idea principal de la Casa de Cultura, l’objectiu d’aquesta exposició no era vendre sinó fer conèixer un artista amb gran fama internacional i poc reconegut al nostre país.
Es va voler difondre la història de Suñol, per aquest motiu és va dur a terme una xerrada, dins l’exposició mateix, encapçalada per Eduard Carbonell on es va situar l’obra de Suñol al segle XX. Carbonell va explicar petites curiositats sobre diversos quadres, des de detalls que es troben en algunes obres que fan referència a altres autors, fins certs objectes que d’una manera simbòlica relaten trets específics de la vida i l’estil pictòric d’Àlvar Suñol.

Una de les obres més destacades, i que Carbonell va donar més importància, és Escala sobre un camp de blat sembrat a Montgat l'any 1958. Feta i signada al 2013, l’autor hi explica la seva història. És doncs una obra on es mostra el seu discurs artístic des dels seus inicis fins a l’actualitat, on també plasma elements íntims de la seva vida quotidiana.



Altres obres destacades que van exposar-se van ser Interior amb vistes a Montgrí (2008), Estudi amb vistes (2010), Pintant l’Empordà (2011), La cuina(2012). En totes hi ha elements que van des d’intimitats fins a altres que fan referències a artistes que han marcat l’autor. Mostren el canvi d’estil de Suñol, tant pel que fa al color, com la llum i la perspectiva. És un canvi que mostra d’una manera més clara la realitat.

L’acollida de l’exposició ha estat molt positiva i la Casa de Cultura ha estat molt contenta d’haver pogut fer conèixer un artista tant llunyà i proper a la vegada. La mitjana de visites és d’una vuitantena de persones diàries, i tal i com explica Natàlia Molero, directora de la Casa de Cultura, ha estat tot un èxit ja que normalment, les exposicions d’aquest estil, tenen molt d’èxit els primers dies i el volum de visites va disminuint al cap d’unes setmanes. Però en aquest cas no ha estat així i la mitjana s’ha anat mantenint durant els mesos que ha durat l’exposició (des del 31/1 al 15/3).

Marina Duocastella Sala

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada