dimecres, 12 de març del 2014

Murtra Ensemble presenta Igor Stravinsky

La formació instrumental Murtra Ensemble construirà un tapis d'imatges suggerents a l'Ateneu Barcelonès amb l'objectiu de presentar, des d'una òptica actual, la música d'un dels compositors més influents del segle XX. Els diferents caràcters de les obres que configuren el programa determinen una diversitat de textures i de colors ideals per entrar en l'ànima de la música stravinskaya.

Igor Stravinsky va néixer el juny de 1882 i va morir l'abril de 1971. Va compondre una gran quantitat d'obres clàssiques abordant diversos estils com el Primitivisme, el Neoclassicisme i el Serialisme. Tot i això, és conegut mundialment sobretot per tres obres d'un dels seus períodes inicials: L'ocell de foc, Petruixka i La consagració de la primavera. El compositor rus també va escriure diversos tipus de conjunts en un ampli espectre de formes clàssiques, des de l'òpera i simfonia a petites peces per a piano i obres per a grups de jazz.

Aquest acte s'emmarca dins el cicle “Residents 2013-2014”, una producció de Murtra Ensemble, amb Miquel Ramos al clarinet, amb la direcció escènica a càrrec de Jaume Sangrà i els arranjaments de Jordi Cornudella.
L'entrada serà de 20€, i pels socis de l'Ateneu, 15€. L'acte tindrà lloc el proper dissabte 15 de març a 2/4 d'11 de la nit. 

Núria Olivé Montrabeta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada