dimarts, 14 d’abril del 2015

JORNADES DE CULTURA HIP-HOP DE GIRONA I SALT

Girona XL, l’Estació Espai Jove i l’associació gironina Brainstorming organitzen una cinquena edició de Battle of Warriors

Desirée Oñate Ortega | 14/04/15

            El dia 20 de Desembre de l’any passat vaig acudir a les jornades de cultura hip-hop de Girona i Salt, impulsades per Girona XL, l’Estació Espai Jove i l’associació gironina Brainstorming que ja coneixeu. Aquí tenim doncs, una altra mostra de la voluntat que tenen els grups socials que viuen en aquesta zona, d’eliminar la mala imatge que tenen les persones més grans d’aquesta nova vessant de la cultura, i que compateixen l’espai social amb nosaltres. Per fer-ho, es proposen fer activitats que tinguin un bon resultat en la línia de cohesionar i aportar valors positius als més joves, que són els que participen de la cultura underground.
            Així, les jornades són obertes per a tothom que hi vulgui participar, nens, adolescents, joves i no tan joves. A més és totalment gratuït, i no per això l’esdeveniment perd qualitat o és pobre. L’Espai Marfà, on es desenvolupen les activitats relacionades amb l’associació Brainstroming, disposa d’un servei de cessió d’espais gratuïtament, totalment equipat. Aquest va ser l’escenari on es van realitzar les activitats: la sala d’actes pensada per la realització d’activitats culturals i cíviques.
            L’activitat principal que es va organitzar en aquestes Jornades de cultura hip-hop de Girona i Salt va estar Battle of Warriors, que en català significa “batalla de guerrers”, i que té a veure amb una competició de break dance, el tipus de dansa que caracteritza el món del hip-hop. El campionat va ser de dos contra dos, i va comptar amb un presentador i tres membres del jurat. El presentador va ser Rudy Rock, i els membres del jurat – experts en break danceMike, JapoRock i Masta, tots ells i el públic acompanyats de música en directe que feia sonar el DJ Juampi (diskjoker, el que juga amb els discos).
A mode de tancament, les jornades acabaran amb una Rap Jam session, una improvisació musical dirigida per la banda Girona XL, que tocarà en directe i acompanyarà l’actuació de micròfon obert d’MCs com Aldo, Sitofonk, Mikos, Samer, Montybruster, Nandofight, Shaz, Moug i molts més.
            El que em sembla interessant de remarcar, i també el que més em va colpir d’aquestes jornades, és que vaig ser conscient que no són únicament les persones que coneixen i participen d’aquesta cultura les interessades en donar a conèixer-la, treure-li suc i mostrar la seva faceta positiva, sinó que entitats culturals com l’Espai Marfà i la Casa de la Música Salt-Girona, entre d’altres,  confiïn en aquesta bona voluntat dels joves, i en el convenciment que tenen que el hip-hop és, o pot ser si nosaltres volem, molt valuós. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada