dilluns, 13 d’abril del 2015

Trail Running: Arrenca la Lliga de Curses de Muntanya de l’Alt Empordà

Trail Running: Arrenca la II Lliga de Curses de Muntanya de l’Alt Empordà














Representants Alt Empordanesos ala presentació de la lliga de curses de muntanya.

Des de fa pocs anys el trail running ha esdevingut un esport de masses, en certa forma és gràcies al fenomen mundial Kilian Jornet, un fora de sèrie que ha trencat amb tots els esquemes dels esports de muntanya. Hi ha un petit inconvenient pels que s’inicien en aquesta modalitat, i és que els més joves s’agafen l’aventura com un objectiu vital, ells volen arribar al més amunt possible, volen ser com Kilian Jornet. Tenir un referent tan fort i tan potent és molt bo, és bo pel que fa la motivació, però el fet de voler ser com ell té, com tot, la seva part negativa. Molts joves poden perdre la coherència i traspassar els seus propis límits per tal de arribar al més amunt possible, per això s’ha de donar a conèixer que Kilian Jornet és un cas excepcional, i que cada un té els seus propis límits.

Actualment el món del trail running està agafant molta força i està esdevenint un estil de vida, on cada vegada hi ha més gent que comparteix l’afició per aquesta modalitat, un incentiu n’és la unió que crea entre corredors, ja que tot i que es tracta d’un esport de competició individual, es tenen molt bones relacions entre corredors. Davant d’aquest auge del trail running, ja són moltes poblacions arreu del nostre país que s’uneixen a organitzar una cursa de muntanya a la seva localitat, ja que és un acte que porta molta gent al poble i dona, un cert prestigi; com la Envolcanada nocturna d’Olot, el International Trail Cap de Creus, la Cursa de Muntanya de Girona, entre altres. Des de fa ben poc doncs, s’estan estenent de forma imparable aquest tipus d’esdeveniments, fins al punt que s’han creat lligues de curses de muntanya, com la Lliga de Curses de Muntanya de l’Alt Empordà, la Lliga de Curses de Muntanya de les Terres de l’Ebre, la Lliga de Curses de Muntanya de Castelló Nord, etc.

Una de les que podrem seguir de ben a prop és la II Lliga de Curses de Muntanya de l’Alt Empordà, que el passat gener va ser presentada al Consell Comarcal de Figueres; on es va parlar de la importància que actualment té promoure aquest tipus d’esdeveniments i de la important acollida que cada vegada més tenen aquests al territori de l’Alt Empordà, on ja en són moltes les curses de muntanya que es fan al llarg de l’any en aquesta comarca, entre elles la Entre Castells de Vilajuïga, la Cursa Nocturna de les bruixes de Llers, etc. Es tracta d’una lliga on els resultats de cada cursa aniran computant en una classificació general perquè al final de la temporada hi hagin uns classificats generals de totes les curses alt empordaneses; la propera cita és la cursa Entre Castells de Vilajuïga.

La febre del trail running és aparentment imparable, pels corredors és allò que forma part d’ells, en definitiva, un estil de vida que molts utilitzen com a desconnexió; un moment on només hi ha el corredor i la muntanya. Per altres és la seva vida, és allò al que es volen dedicar, però el que si que és per a tots, és que és una manera de gaudir de la vida.

Laura Cortada Matas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada