dilluns, 13 d’abril del 2015

Un Sant Antoni a Llagostera

Festivitat Popular


La festa de Sant Antoni Abat, que es remunta a l’antiga societat agrícola, és una festivitat molt popular a les comarques catalanes. En aquest cas ens centrem en un poblet del Gironès, Llagostera, que va acollir aquesta cerimònia el passat 15 de gener.

La festivitat, que és de tradició cristiana, té per objectiu beneir a tots els animals que desfilin pels carrers durant la cerimònia. La majoria d’aquests animals solen ser cavalls, en carros o muntats. Però n’hi pot haver de tot tipus.

     El centre Cavall de Mar i els seus genets anant cap a la desfilada



Per a gaudir de la festa en primera persona, vam poder comptar amb el centre eqüestre Cavall de Mar de Llagostera, que viu aquest dia com una oportunitat perquè tots els genets puguin participar-hi, des dels més petits als més grans, fent que hi hagi diversos canvis de genet durant la cavalcada.


El poble de Llagostera va omplir els carrers per veure la desfilada, que va esdevenir tranquil·la i  sense accidents. Tots els cavalls van poder ser beneïts quan passaven per davant d’un escenari, on el mossèn els llençava l’aigua sagrada.








Finalment, tots els equins van tornar als seus centres mentre el poble seguia celebrant la festivitat pels carrers.

Genet i euga de Cavall de Mar amb el seu logo.

Ariadna Capella Ribera


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada