dijous, 16 d’abril del 2015

“No se li està donant la importància que mereix a la cultura hip-hop”


Les persones no es prenen seriosament res d' allò que tingui a veure amb el col·lectiu social dels joves

Desirée Oñate Ortega | 16/04/15
            
Mentre més em vaig informant de tots aquells projectes i esdeveniments que organitza l’associació Braingtorming de Girona, més me’n adono de la quantitat de coses necessàries i amb sentit fan.
Un altre dels esdeveniments que val la pena que coneixeu és el de El rap dóna de menjar, impulsat i organitzat per l’associació, que va tenir lloc el 28 de Desembre passat. L’objectiu d’aquesta segona edició era aportar els màxims quilos de menjar per destinar a  un menjador infantil que es trobava amb problemes. L’esdeveniment va ser, com la majoria de vegades, artístic, i constava de concerts amb més de 30 MCs. Aquest és un altre dels projectes sol·lidaris que ha fet l’associació Brainstorming, i que han tingut bons resultats; potser perquè es marquen unes bones fites: s’animava a tots a superar els 250 quilos que es van recaptar a l’edició anterior. Els concerts es van fer al Barri Vell de Girona, concretament als Jardins de la Mercè.
Brainstorming, juntament amb l’Espai Marfà i la Casa de la Música de Salt-Girona, obre les portes a persones amateurs en el món de l’art i la música, amb bucs oberts amb artistes professionals per tal d’ensenyar els més iniciats. El 5 d’Abril de l’any passat, hi va haver en un els bucs d’assaig un important cantant de rap, provinent de Cuba i de nom Rxnde Akozta, un professional del món musical del hip-hop. Aviat es sabrà quin és el següent cantant convidat aquest any.
Bé, però allò a què m’agradaria que paréssiu atenció és al següent: els mitjans no han fet absolutament cap esmena a aquests dos esdeveniments; no han aparegut enlloc. L’esdeveniment solidari de El rap dóna de menjar ni tan sols va aparèixer a la web de l’Ajuntament o del Centre Cultural de la Mercè. Ni tan sols s’ha fet ressò d’ una cosa tan important com és voler donar una alimentació correcta als infants que ho necessiten, perquè els habitants de la ciutat de se n’assebentéssin i puguéssin participar. A l’únic lloc on he trobat informació sobre què es va fer en aquest esdeveniment és a la pàgina del Facebook de l’associació Brainstorming; ells van ser els únics que van fer difusió, penjant també cartells per la ciutat. Quant al buc obert amb el cantant cubà, sí que hi havia informació sobre les inscripcions i l’esdeveniment a la web de l’Espai Marfà, per exemple, i també a la web de la Casa de la Música de Girona. Ara bé, quan anaves a l’agenda de les activitats principals – les que la institució considerava més importants -, l’acte del 5 d’Abril no hi constava. A parer meu això té una justificació, i és que no se li està donant la importància que mereix a la cultura underground, i tot i això, continua fent coses molt boniques i necessàries.
Així doncs, acabo el seguiment cronicat amb el mateix convenciment que quan vaig començar-lo: sovint els prejudicis no deixen veure la bonica realitat que ens envolta. I aquests prejudicis tant en refereixen als relacionats amb la cultura hip-hop¸ com als relacionats amb el col·lectiu social dels joves.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada