dissabte, 25 d’abril del 2015

Presentació de la programació del 16è Festival del Mil·lenni



El passat 28 d’octubre va tenir lloc la presentació als mitjans de comunicació de la programació de la 16a edició del Festival Mil·leni a Barcelona. Va anar a càrrec de Martín Pérez, director del festival, amb la companyia del director general adjunt de Banc Sabadell, Carlos Ventura. Enguany, el festival es va iniciar el dia 2 de novembre amb el concert de Macy Gray, i consta d’una durada fins el proper mes de maig, comptant amb una suma de gairebé 40 actuacions, totes a diferents sales i auditoris de la ciutat de Barcelona.

Aquest any el Festival Mil·lenni arriba a la seva setzena edició. Aquest és un esdeveniment cultural de primera categoria, que reuneix un espectre de públic ampli gràcies a la programació eclèctica, basada en una sol objectiu: la recerca de propostes de qualitat amb els artistes més prestigiosos de l’actualitat. Setze anys en què els grans escenaris han vist desfilar els artistes més prestigiosos de la mà d’un festival que va néixer per a celebrar el canvi de mil·lenni i que ha perdurat en el temps gràcies al suport del públic i el seu caràcter únic.
El Festival del Mil·lenni, per la seva programació, el seu impacte i sobretot per la resposta del públic s’ha convertit per mèrits propis en un dels grans esdeveniments culturals musicals i tot això gràcies a una idea molt clara: Festival Mil·lenni significa prestigi, i així ho reconeixen tots els sectors de la societat catalana.

La roda de premsa va començar amb la presentació del director del certamen, qui va obrir la seva exposició fent referència a la seva principal idea a l’hora de començar aquest festival, que tenia l’objectiu de cobrir el buit d’un esdeveniment d’aquestes característiques, que en el moment no existia res semblant. De seguida va donar pas al director de Banc Sabadell, qui va denotar el privilegi que suposa per la seva institució ser principal patrocinador d’un acte de referència en el panorama actual de Barcelona.
Quan Martín Pérez va reprendre la paraula, va argumentar que considera aquesta edició com la millor presentada fins al moment, agraint el fet de la gran varietat d’artistes disponibles que han fet coincidir les seves agendes professionals per poder passar pel festival.
Joan Dausà i Antonio Díaz, cantant i geni de la màgia respectivament, comparteixen escenari en aquest esdeveniment, i van aprofitar la seva presència a la sala de la roda de premsa per fer una petita presentació del que oferiran, demostrant la il·lusió que per ells suposa el fet d’unir les seves qualitats per donar un espectacle diferent.

El director del Festival del Mil·leni va donar a conèixer fins a 30 noms de grups i artistes que formen part del cartell d’aquesta edició. Entre ells trobem una gran varietat de música i espectacle, com per exemple grans clàssics del món de la música, com Josep Carreras, Raphael o John Mayall, barrejats amb altres artistes potser més innovadors i alternatius com són Russian Red, Rafa Pons, Cat Power o Angus & Julia Stone. Per anar finalitzant la presentació, Martín Pérez va aclarir que en aquell moment hi havia encara nou artistes que encara no es podien revelar perquè encara s’havien de confirmar, cinc d’ells d’origen estranger.

Concloent l’acte de la roda de premsa, van sorgir un parell de preguntes per part dels mitjans de comunicació presents, qui s’interessaven bàsicament del pressupost del qual disposa l’empresa organitzadora del Festival, com també la curiositat que suposen aquests nou artistes encara per descobrir en el cartell. El director va respondre tots els dubtes que van sorgir, acabant per agrair als assistents, als mitjans, l’Ajuntament de Barcelona, i també als representants de les entitats que obriran les seves portes com el Teatre del Liceu, el Palau de la Música o l’Auditori de Barcelona, per ajudar a fer d’aquest festival una edició encara millor que les anteriors.

Carolina Fontboté i Piera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada