divendres, 26 de juny del 2015

Cançons tradicionals i vi entre llibres a Figueres.

Dijous passat es va celebrar a la biblioteca de Figueres l'últim dels actes enmarcats en el projecte vi-blioteques 2015. Aquest es va innaugurar el 9 de juny després d'una conferència de Jordina Escala i va acabar amb el concert de cançons tradicionals i tastet de vi que ara us explicaré. En els dis que va durar, la biblioteca va tenir exposat material relacionat amb el món del vi, la viticultura i l'ennologia procedent del fons de la mateixa biblioteca, de la fundació Eduard Puig Vayreda i de l'Arxiu comarcal de l'Alt Empordà.
Aquest darrer esdeveniment per a tancar el cicle es va dur a terme a la terrassa del segon pis de la biblioteca, a l'aire lliure. La directora, Nativitat Vilanova, va introduir l'esdeveniment i va presentar al músic Carles Belda, acordionista i cantautor encarregat del concert. 
Després va intervenir el representant de les vinyes dels Aspres, que ens feu cinc cèntims de la dimensió cultural del vi, en especial a la nostra comarca, i ens presentà les dues varietats del seu celler que portava per a tastar. Va començar el concert (que va recòrrer una mica tot el procés des que es fa la collita fins que el vi arrba a la boca amb cançons diferents) amb uns versos musicats de Francesc Pujols. Després va cantar uns versos del Rector de Vallfogona sobre el mal de gota, única nota preventiva contra els possibles mals de beure, i seguí per una adaptació de Toti Solé del poema anomenat "Petita Festa" que tracta de beure sense companyia. Cantà també "Pere de la Mel" i una cançó corranda on tot el públic va poder participar, suggerint paraules amb què l'artista improvitzaria uns versos. Es feu una mitja part on s'oferí més vi i alguna cosa per a picar i per finalitzar, Belda va interpretar "Vinyes verdes vora el mar", "L'ampolla de vi" i "el xirment". Com a punt i final i a tall de vis, "La nostra constitució". Fou una vetllada distesa i molt amena per encetar l'estiu d'una manera tradicional i molt alegre, amb música, un vespre fresc, i vi. 


Alexandra Vidal 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada