dimarts, 16 de juny del 2015

Un nadal a Llagostera




Cada Nadal a Llagostera hi ha un gran ambient festiu; la fira de nadal i la cavalcada de reis són els esdeveniments més importants dels mesos de desembre i de gener.


La fira de Nadal es celebra el següent diumenge després de la festivitat de la Puríssima, el 12 de desembre, a la Plaça Catalunya. L’organitza la unió de botiguers de Llagostera amb la col·laboració de l’Ajuntament. La fira dura tot el dia i hi podem trobar parades d’articles típicament 
nadalencs i molta gastronomia. 


Després d’aquesta fira, Llagostera s’omple d’activitats nadalenques, concerts, contes de nadal, festes a les escoles, cagatió a la Plaça Catalunya, ball de nit de nadal, la cursa popular de Sant Esteve, el ball de revetlla,el concert d’any nou, els pastorets, la recollida de la carta dels reis i la cavalada de reis.

Tres dies després que els nens hagin entregat la seva carta als reis i als patges reials, aquests surten al carrer a veure la gran cavalcada, on poden veure els seus regals, els patges, els reis i de pas, menjar-se algún carmel mentre esperen que l’endemà els donin molts regals.


El centre d’equitació Cavall de Mar va participar en aquesta gran cavalcada aportant als nens un xic més d’il·lusió. Amb els reis a cavall i els diversos patges a peu, Cavall de Mar va pintar i decorar a tot l’equip per tal d’integrar-se en aquesta festivitat.

La cavalcada, organitzada per la comissió de reis i l’Ajuntament de Llagostera, va començar a les set de la tarda i va iniciar el seu recorregut a l’Av. De l’esport, per seguir pels carrers de Sant Llorenç, Pg. Romeu, Pg.Tomàs Boada, Pg.Pompeu Fabra, C/Fivaller, C/Cristòfol Colom, C/Àngel Guimerà i finalment, acabant a Plaça Catalunya.
El recorregut va esdevenir amb crits de sorpresa per part dels nens i sense incidents, excepte quan la cavalcada ja havia finalitzat i els cavalls ja tornaven cap a Cavall de Mar, quan l’Ajuntament de Llagostera no va tenir en compte que no podien tirar petards amb cavalls al costat. L’Ajuntament va demanar perdó al centre per l’incident, i va prometre eliminar els petards pel proper any.




Ariadna Capella Ribera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada