dissabte, 20 de juny del 2015

Festival Internacional de Música a Cappella [2]

Els "In Crescendo" durant l'actuació del dissabte, 9 de maig.
El dissabte 9 de maig es va inaugurar el festival amb dues actuacions que van tenir lloc a les sis de la tarda: “Les Anxovetes”, tres veus femenines que van sorprendre pel seu repertori musical format per havaneres tradicionals. L’espectacle va durar poc més de vint minuts i seguidament van donar pas als guanyadors de la segona edició del concurs de TV3 “Oh Happy Day”. Els “In Crescendo” són un grup format per joves d’entre 16 i 25 anys. La seva actuació va estar acompanyada de posades en escena i balls, a més d’un perfecte so vocal que creaven fusionant les veus i diferents sons, tots encaixats harmònicament.
El dia següent, al mateix escenari i a la mateixa hora, va tenir lloc el tercer dels concerts gratuïts. El grup “B-Vocal” és una formació de Saragossa que es caracteritza per les seves posades en escena humorístiques i la seva apreciada capacitat vocal. Es dediquen a la interpretació a cappella des de fa vint anys i compten amb varis premis internacionals. Tant el dissabte com el diumenge, la plaça Independència estava plena de gent que va decidir gaudir de concerts diferents a l’aire lliure.
Paral·lelament, el mateix dissabte a les 9 del vespre, un grup alemany actuava a l’Auditori de Girona. SLIXS són una formació creada per una veu femenina i cinc de masculines que barregen estils musicals tan potents com el jazz, el funk i la clàssica. Han actuat en diverses escenaris d’Europa i d’Àsia i tenen renom internacional en el gènere de música a cappella.
La flauta travessera durant la interpretació del Cor de la UdG
El dilluns 11 de maig, el Cor de la Universitat de Girona dirigit pel professor Joan de la Creu Godoy i Tomàs, va iniciar la seva posada en escena amb dues cançons angleses. El repertori va ser molt variat i en el seu cas, comptaven amb un mínim acompanyament instrumental en alguns dels temes interpretats com el piano, la flauta travessera o la guitarra. El cançoner escollit anava des de cançons tradicionals i divertides com “La Llegenda del Cul de la Lleona” fins a cançons angleses, una argentina, una havanera i acabant amb el “Boig per tu” de Sau. A més, per primera vegada van comptar amb diferents solistes al llarg del concert que van sorprendre per la potència de la seva veu. 


Aitiana Alonso Carbó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada