dilluns, 1 de juny del 2015

L'electritzant Elèctrica Dharma al Festival Strenes

Foto: Carles Callís

La Companyia Elèctrica Dharma va ser l’encarregada d’obrir la tercera edició del festival Strenes al Teatre Municipal i així donar el tret de sortida a la gira del seu 40è aniversari. El 40è aniversari de la publicació del seu primer disc, 'Diumenge', publicat l'any 1975, i que els va convertir en una de les formacions més destacades i originals del panorama musical català. La Companyia Elèctrica Dharma va ser pionera en la fusió de la música tradicional del país barrejada amb jazz, free-jazz, rock i psicodèlica i va captivar el públic de tal manera que avui dia encara recullen els fruits.
 
El Teatre Municipal de Girona estava ple a vessar i, abans de començar, algunes estelades i senyeres ja onejaven entre el públic impacient per veure el retorn dels mítics Elèctrica Dharma.

Era un dia d’autèntics contrastos ja que l’alegria es desbordava per poder tornar als escenaris, però per altra banda era el moment de recordar el desaparegut Josep Fortuny, a qui van homenatjar durant el concert. També va ser el moment de rememorar Esteve Fortuny, guitarrista que va morir l’any 1986. El públic es va mostrar emocionat i forts aplaudiments ressonaven al teatre cada vegada que eren recordats.

Amb una autèntica demostració d'energia pura durant gairebé dues hores, la històrica formació (que fa quatre dècades va debutar per primera vegada en una masia a prop de Girona) va repassar la seva àmplia obra i va convertir el teatre en una gran festa popular. El grup és pura adrenalina. Una tempesta que va posar tot el teatre dempeus amb només una melodia.

Gent de totes les edats va vibrar com mai amb els himnes del grup. I és que Elèctrica  Dharma no deixa indiferent a ningú. Un nen de deu anys picava de mans i saltava al ritme de la música, una parella agafats de la mà es miraven mentre entonaven un dels clàssics del grup, un grup de noies es movien eufòriques mentre onejaven una enorme estelada al bell mig de la platea...
La Dharma arriba als seus espectadors i els convenç.

Va ser una nit màgica de festa al Teatre Municipal. Així Elèctrica Dharma va certificar el retorn definitiu i va encetar per la porta gran el festival Strenes que seguiria amb les actuacions de Blaumut, Maika Makovski o el de Marina and Chicuelo.




Carles Callís Pascual

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada