dimecres, 17 de juny del 2015

IX Japan Weekend a Barcelona

Cartell de la Japan Weekend del passat mes de març a La Farga.

IX JAPAN WEEKEND A BARCELONA

Com cada any, la cultura japonesa i la coreana arriben a Barcelona en motiu de la Japan Weekend, un cap de setmana dedicat exclusivament a la vida asiàtica que es celebra a La Farga de l'Hospitalet. Celebrada per primer cop l'any 2008 al palau Sant Jordi, aquest esdeveniment va començar sent l'ombra de grans convencions com el conegut Saló del Manga que es celebra a finals d'octubre -o a principis de novembre- a Barcelona.
Els temes principals d'aquest cap de setmana asiàtic son, sobretot, el manga i l'anime, els videojocs, la música i les exposicions de treballs tan coneguts com Bola de Drac o Doraemon, dues series d'animació japonesa molt estimades a gran part de Catalunya i Espanya.

La Japand Weekend no només és coneguda a Catalunya. Aquest esdeveniment ha donat idees perquè altres parts d'Espanya s'animin i no es quedin solament amb una convenció com podria ser el Saló del Manga. A llocs com Madrid, Granada o València també pots trobar un cap de setmana asiàtic ple d'experiències noves com: conèixer els autors originals dels còmics japonesos, assistir a doblatges dels animes en directe, ser dels primers en veure nous tràilers de pel·lícules -tant d'animació com de Live Action-, aconseguir autògrafs dels artistes convidats, conèixer traductors, aprendre a fer cal·ligrafia japonesa amb pinzell, veure demostracions de combats de judo o karate i un llarg etc.
A més de tot això, també hi ha l'ànima d'esdeveniments com aquests que son els stands on es venen còmics, DVD's, CD's, merchandising, videojocs i videoconsoles -algunes exclusives de Japó- o roba per fer Cosplay entre altres.

La Japan Weekend ha tingut un important creixement d'assistents des de que es va fer per primera vegada l'any 2008, amb només 6 anys el nombre de gent ha augmentat de 5.500 persones a 14.500, cosa que demostra que la cultura asiàtica està tenint un important creixement al nostre país. La curiositat porta a la gent a esdeveniments d'aquests, i ser fidel a un estil com és el japonès també té una influencia important, ja que hi ha stands que venen des d'altres països com el Regne Unit o Franca, a la vegada que hi ha assistents que venen des d'Itàlia o Alemanya.

Animes i mangas troben el seu racó en convencions com aquesta.


Molta gent es pensa que aquest tipus de convencions on es concentren gran nombre de persones amb els mateixos gustos acaben desapareixent, però un cop entres, saps que això només pot anar cap a una direcció: créixer.

Clàudia Roca Farrerós

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada