dijous, 18 de juny del 2015





RAMON LLULL, PEÇA CLAU EN LA LITERATURA DEL SEGLE XIII
Ramon Llull va néixer a Palma de Mallorca l’any 1232 i va morir l’any 1316 després d’un viatge a Tunísia.
Va ser el primer escriptor que va fer servir una llengua romànica per transmetre diversos tipus de coneixements, com per exemple filosòfics, teològics o místics.
          
           
A part d’això, està considerat com un dels autors literaris ―l’altre és Jaume I― amb una rellevància molt important en la literatura catalana.
La figura d’aquest autor mallorquí té un gran renom perquè va ser el primer en utilitzar la novel·la moral per transmetre les seves idees i en divulgar la ciència tècnica i científica.  
A l’Avinguda Diagonal de Barcelona hi ha un edifici anomenat el Grup Escolar Ramon Llull. Aquest centre es va construir amb la intenció de crear un lloc on l’educació fos de qualitat, popular i en llengua catalana.   A Montserrat hi ha un monument dedicat a aquest escriptor mallorquí, que també disposa de diverses estàtues repartides en diverses ciutats. 
Les seves obres han tingut i tindran una certa importància en la literatura catalana. Per aquest motiu, es pot afirmar que Ramon Llull va ser un escriptor molt important del s. XIII.
Alba Pararols Jané
 
 


 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada