divendres, 19 de juny del 2015

Les films de ma vie



Infiltrats (2006)
‘Boston. Una lluita entre la policia i la màfia irlandesa que perdura des de fa molts anys per acabar amb el regnat del padrí Frank Costello (Jack Nicholson), hi infiltraran a Billy Costigan (Leonardo DiCaprio) degut als seus vincles familiars amb la màfia. Alhora, Colin Sullivan (Matt Damon)  -preparat per Frank Costello des de la infància- acaba entrant dins del cos policial de l’estat de Massachusetts i és enviat a la unitat d’investigació del cas del seu padrí.  Tant un grup com l’altre, sospitaran dels infiltrats i intentaran descobrir-los, alhora que aquests es veuran atabalats per les seves pròpies mentides.’
Infiltrats és un remake de la pel·lícula hongkonguesa ‘Infernal affairs’, traduïda com a ‘Joc brut’ i estrenada amb molt èxit l’any 2002. Tot i això, al tenir un ritme vertiginós i aclaparador gràcies al seu excel·lent muntatge, aquest thriller conta  (a part d’un repertori immillorable), d’un guió molt ben adaptat al seu tipus de cinema, donant èmfasi sobretot a un llenguatge extravagant i ple d’insults. També el guió serà el principal encarregat d’enllaçar amb una subtilesa extrema les arestes de la història, atorgant a cada personatge el protagonisme requerit perquè el conjunt de l’obra sigui precís i equilibrat.  
Scorsese deixa patent el seu art a l’hora de gravar escenes d’acció. Els fets succeeixen ràpidament al ritme d’una BSO extraordinària que acompanyen de fons a una trama plena de violència i tensió a parts iguals. A més a més, Scorsese torna deixar petjada del seu exhaustiu estudi de cinema clàssic, i el duu a terme a l’hora de realitzar plans fixes –inclús en escenes d’acció-, amb la intenció d’aconseguir imatges poc mogudes.
                                                                                                                                             Sergi Solana Tubau

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada