dijous, 18 de juny del 2015

EL CONCURS



El concurs de dansa del Dance World Cup es va dur a terme els dies 2, 3 i 4 d’abril. Les peces dels primers alumnes que havien d’actuar començaven a les 09.00h del matí i acabaven aproximadament a les 23.00h de la nit. En aquests horaris es van valorar coreografies d’estils de ball molt diversos i també de categories molt diferents ja que concursaven des dels més petits, els del grup Mini fins als més grans, els Open, passant pels Children i els Junior.
Els participants de cada escola tenien accés als camerinos de darrere l’escenari 30 minuts abans de que la seva peça fos representada. Aquest temps previ a l’actuació era el que utilitzaven per acabar de fer els últims retocs de vestuari i maquillatge i perquè poguessin acabar d’escalfar abans de sortir a actuar. Quan faltaven dues peces perquè fos el seu torn, els ballarins i l’únic professor que els podia acompanyar passaven a tenir accés a l’escenari en si, on podien fer una ullada de l’embargadura de l’escenari per anar pensant on col·locar-se en cada pas de la coreografia.
Les mides de l’escenari eren les següents: 22 metres d’ample i 10 de profunditat. Com que cap ballarí va poder provar la peça a l’escenari per qüestions de temps limitat (en total hagués suposat un o dos dies més de concurs), el posicionament on stage, com es sol anomenar, era una de les qüestions que més preocupava als ballarins.
Abans de cada peça es feia una breu introducció de cinc segons on s’anunciava el nom del ball i l’escola d’on procedia. A continuació, els ballarins s’havien de col·locar a l’escenari sense més dilació ja que es posava de seguida la música que prèviament les escoles havien d’haver enviat a la direcció del concurs. Després de l’actuació els ballarins havien de sortir molt de pressa i sense saludar.
El jurat que valorava cada peça estava format per tres membres de prestigi internacional. Aquest jurat d’experts anotava les puntuacions i els comentaris que, a parer seu, es mereixia cada ball. Aquestes valoracions podien ser recollides pels directors de les escoles el diumenge, el dia de la gala final. També hi havia la possibilitat de que altres persones assistissin com a públic al concurs comprant entrades per un dia (al preu de 10€) o per tots els dies (25€).
Al final de cada dia, a les 23.15 del vespre, la organització del concurs publicava al Facebok una foto amb els resultats pertanyents a l’or de cada categoria presentada a concurs al mateix dia i que, per tant, passaven automàticament a representar Espanya a la final mundial i a haver d’actuar el diumenge durant la gala de clausura.

Unes ballarines concursant
Aida Vilar Asparó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada