dijous, 18 de juny del 2015

DANSA SENSE PRECEDENTS




EL PRESTIGIÓS CERTAMEN DANCE WORLD CUP SPAIN ARRIBA A SITGES

Del dia 2 al 5 d’abril tindrà lloc a Sitges (Barcelona) la tercera edició de Dance World Cup Spain, una competició de dansa a nivell estatal. Aquest festival de dansa està distribuït en quatre dies molt intensos en els quals els participants podran gaudir i fer tastets de les diferents disciplines del món de la dansa de la mà de grans professionals internacionals.
La convenció tindrà lloc a l’Hotel Melià de Sitges, recinte al voltant del qual es muntarà, també, una fira de dansa on diverses botigues exposaran els seus productes. Aquest esdeveniment té la característica especial de combinar el propi concurs de dansa amb un seguit de workshops de diferents estils impartides per professors especialitzats i prestigiosos que tenen renom mundial. Aquests professors també faran de jurat i avaluaran les peces de cada categoria, d’aquesta manera la direcció del concurs s’assegura que cada peça serà degudament supervisada per un professional que tindrà bases tècniques per poder jutjar amb rigor el treball dels ballarins.

“En DWC la filosofía es disfrutar de la danza, y facilitar a las escuelas su trabajo para que los alumnos puedan disfrutar de la experiencia sin verse sometidos a un sinfín de limitaciones”, assegura l’equip de DWC Spain, en relació al fet de que no hi ha limitacions en referència a edats, categories, vestuari... Ara bé, cal tenir en compte que en aquest concurs hi participen escoles i ballarins de tot Espanya amb molt de nivell. Molts d’aquests alumnes entrenen diverses hores cada dia i tenen classes especials per preparar aquest concurs, i el resultat és que, en general, s’acaba presentant un elenc de coreografies d’un nivell excel·lent.

Al final de cada dia el jurat avalua les actuacions mitjançant un sistema de punts i, segons els resultats obtinguts, es crea un rànquing a partir del qual s’atorga un primer, segon i tercer premi a les peces de cada categoria. Aquests guanyadors són els que mostraran el seu treball a la gala final, que té lloc el diumenge dia 5 d’abril al teatre de l’Hotel Melià i, posteriorment, passaran a representar Espanya a la final mundial que es celebra el dia 27 de Juny a Bucarest (Romania).  


Aida Vilar Asparó


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada