dissabte, 20 de juny del 2015

Festival Internacional de Música a Cappella [4]

Durant el festival, a més dels concerts a l’aire lliure i gratuïts que van celebrar-se a la plaça Independència, també van tenir lloc tres actuacions de pagament a l’Auditori i a la Casa de Cultura.
La formació alemanya SLIXS
Una d’elles és la formació alemanya “SLIXS” composta per cinc veus masculines i una de femenina, i que són originaries de Berlín, Dresdenm Leipzig i Halle. Els estils musical que van defensar són el jazz, el pop i el rhythm and blues, però també toquen altres gèneres de tot tipus. Han actuat en festivals per tota Europa i Àsia, on han obtingut bons resultats i han sigut guardonat en diversos concursos. Per aquesta raó, l’entrada per poder gaudir de tal esdeveniment tenia un cost de 15€.
El divendres 15 a la Casa de Cultura i pel simbòlic preu de 3€, es va poder gaudir de la formació catalana coneguts artísticament amb el nom de “The Gourmets Vocal Quartet”. Aquesta, està composada pels tenors Àlex Delgado i Jordi Vallespí, el baríton Javier Canales i el baix profund Abel García. Els gèneres que van defensar en la seva actuació van ser l’espiritual negre, el Southern gospel i el soul.
Per últim, el dia següent a l’Auditori, es va celebrar el tercer i últim concert de pagament. “The Hanfris Quartet” és considerat un dels millors grups de barbershop de l’estat espanyol. El barbershop neix als Estats Units durant els anys 40’ i consisteix en un repertori de cançons polifòniques. Els estils que van defensar van ser el rock&roll, el jazz, el swing, cançons de musicals i temes de barbershop, oferint una estona molt divertida i dinàmica.
Així doncs, Girona s’ha convertit en la ciutat dels festivals. A Cappella és el setè dels vint-i-un festivals que es celebren al llarg de l’any. Dins d’aquesta llista hi trobem el festival Pepe Sales, Ibercamera, el Black Musical Festival, el Mot. Festival de literatura, el Festival Strenes, l’In-Somni, l’Inund’art, el Festivalot, el Milestone Project, el Ludivers, les Nits de Clàssica, l’Undàrius, el Festival de Guitarra, el Tempo sota les estrelles, el Festival de Mapping, el Fitag, el Festival de Jazz, el de Cinema, Temporada Alta i l’Acocollona’t. La ciutat de Girona aposa per la creativitat, la cultura i l’art.

Aitiana Alonso Carbó 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada