dijous, 18 de juny del 2015

Catalunya, un país més a Jamboree 2015 de Japó

Cada 4 anys, es celebra a un indret del món diferent la trobada d’escoltes d’arreu del planeta més important. Al 2011 Suècia en fou la seu, i a prop de 50,000 escoltes de més de 150 països del món s’hi desplaçaren. La Jamboree podria descriure’s com una “acampada gegant durant un mes amb diferents espais per a realitzar activitats de tota mena, com jocs, esports, concerts, biblioteques i sobretot una fira d’intercanvis culturals”.

La part més gran del campaments són els estants que representen a cadascú dels països del món que tenen escoltes. Cadascuna de les paradetes ofereix de manera oberta i gratuïta mostres i informacions de tot tipus als visitants. Per exemple, la representat de Xina oferia bosses de té típiques i petites mostres de salses i espècies pròpies del país. Tot això afavoreix l’intercanvi cultural i pot ajudar a potenciar el turisme de cada regió.

Aquest any 2015 tindrà lloc a Japó, i com ja passava a Suècia el 2011, Catalunya i Espanya no compartiran paradeta, sino que representaran dos països diferents, doncs les entitats vehiculars de l’escoltisme són diferents a Catalunya de la resta de l’estat Espanyol. De nou, ens trobem d’un cas únic doncs l’any 2011 ni tan sols Escòcia o Irlanda tenien la seva paradeta separada de la d’Anglaterra i la resta de països que formen el Regne Unit, sinó que tenien diferents seccions dins d’una paradeta més gran.

Així doncs, i com explicava la presidenta d’Acció Escolta de Catalunya, entitat que representa el sector laic i progressista de l’escoltisme català “això pot ajudar a Catalunya a expressar-se amb llibertat com a territori diferenciat i poder oferir el millor de la nostra terra per obrir-nos al món”.

La majoria d’agrupaments escoltes catalans, però no visitaran la Jamboree aquest any donada la situació econòmica que pateix la societat, i es planifiquen la majoria de desplaçaments per l’any 2019 que tindrà lloc a West Virginia, als Estats Units d’Amèrica.


-Eugeni Muñoz Martos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada